Västtrafik förnekar fel på Reseplaneraren

Först vill jag ge eloge till Martin Holmgren som är teknisk projektledare för Reseplaneraren för att han svaradekritiken halv ett på natten!

Dock är det ju tydligen inget fel på reseplaneraren. Att jag får konstiga resultat beror på att jag inte söker på exakta adresser. Hallå eller?

Martin Holmgren skriver:

”I den nya reseplaneraren är tanken att man främst skall söka mellan adresser och låta reseplaneraren göra jobbet med att hitta lämpliga hållplatser i närheten.”

Trollhättan är en rätt så liten stad. Jag vet vilka hållplatser jag vill åka ifrån och vill kanske inte lämna ut mellan vilka adresser åker mellan.

Mikael Faleke skriver:

”En reseplanerare kan aldrig hitta alla resmöjligheter, bara de som den anser bäst. Vi har talat om att den ska prioritera snabbaste resorna.”

Så en tur på 6 timmar och 43 minuter är en bra tur genom Trollhättan då? Eller kanske två turer när man kommer fram nio timmar tidigare än man ska?

Mikael fortsätter med:

”Om du redan vet hur du vill resa så behöver du inte reseplaneraren. Vet du att du vill åka med linje 24 och 21 så titta i tidtabellen istället. Reseplaneraren kan hitta resor som du inte visste om.”

Att jag vet hur bussarna går kan ju bero på att jag fick kolla upp ordentligt i tidtabellen eftersom er reseplanerare inte fungerar. Jag vet ju vilja linjer som går där, men jag vill veta tiderna! Att den hittar reser som jag inte visste om, det har jag absolut märkt. Helt sjuka resor!

Att sen inbjuda till vidare diskussion för att snabbt stänga tråden är rent av oförskämt!

 • Mikael Faleke

  Hej!nVi hu00e5ller pu00e5 att undersu00f6ka detta. Linje 21 u00e4r en ringlinje och fu00f6r att det ska gu00e5 att beskriva hur den gu00e5r rent datamu00e4ssigt su00e5 mu00e5ste man bestu00e4mma var linjen ska sluta och vu00e4nda igen. I det hu00e4r fallet su00e5 gu00e5r den till Montu00f6rvu00e4gen. Sedan byter den riktning och gu00e5r in mot stan igen. Men det u00e4r fortfarande samma buss du u00e5ker med.nJust nu blir ”bytet” vid Montu00f6rvu00e4gen felaktigt och u00e4rligt talat su00e5 kan vi inte svara pu00e5 varfu00f6r.nSu00e5g ditt fu00f6rra inlu00e4gg om att du inte fu00f6rstod dig pu00e5 Vu00e4sttrafiks logik. Men precis su00e5 kommer linjen att presenteras i reseplaneraren. Eftersom det u00e4r en ringlinje fru00e5n Genvu00e4gen via Montu00f6rvu00e4gen med flera hu00e5llplatser innan den kommer tillbaka till Montu00f6rvu00e4gen igen su00e5 blir det su00e5.

 • Jag kan inte se detaljerna för min resa, byten etc, antar det oxå är en feature :)

  • Mikael Faleke

   Hej Patrik! Klicka på resvägsförslaget, eller plustecknet framför det, så ser du allt du behöver veta: linjer, byten, pris, tillgänglighet, karta, gångvägar…
   Välkommen att höra av dig till mig direkt om det är något mer du undrar över: webbmaster@vasttrafik.se

 • Damien

  Vill bara påpeka att ”Jag vill vara framme senast” inte betyder ”hitta en resa som har ankomst närmast tiden jag anger”, utan ”ge mig alla resor med ankomst tidigare än tiden jag anger”. Dvs, anger du en tid en vecka framåt vill du fortfarande få upp resor med utgångspunkt i ”nutid” som avresa.

  Det vore dock nice att kunna sortera resultatet i sjunkande ordning, för de som vill uppnå det du vill, nämligen ”jag vill resa så sent som möjligt men ändå vara framme i tid”.

  • Damien

   Jag har provat lite mer nu, och jag hade fel. Den visar alltid fem turer, där den längst ner visar den som har ankomst närmast den tidpunkten man angett.

   Att du fick en tur som redan avgått är som sagt för att den alltid vill visa fem turer, och i och med att det inte avgick fler än fyra turer innan den tidpunkt du sökte, blir nödvändigtvis den femte (den första i listan) en tur som redan avgått. Jag kan tycka att det är mer en kosmetisk grej än ett fel kanske.

   • Det avgår MASSOR med turer. Problemet är att Reseplaneraren säger att det inte går några.

 • Sven Odhed

  Jag har utnyttjat reseplaneraren kontinuerligt tidigare men nu är den så invecklad att den går inte att använda längre exempel lägga in en mellan hålplats bedrövligt den förra var enkel överskådlig och bra.Alla är inte 15 år och kunniga på data