Västtrafiks nya reseplanerare

Jag har tidigare skrivit om Västtrafiks reseplanerare här på bloggen. Idag lanserade de en uppdaterad version av den. Äntligen trodde jag att det skulle gå att använda den ordentligt. Glöm det!

Säg att jag vill åka till jobbet imorgon. Jag börjar vid 16.45. Självklart matar jag in den tiden i reseplaneraren. Detta blir resultatet:

Fem turer kommer upp som träffar. Den första visar att jag kunde åka för tjugo minuter sedan! Vafan Västtrafik. Jag hoppas ni skämtar med mig? Ni kan inte på allvar släppa en sådan här produkt och vara stolta över den?

Turen efter det avgår 05:51 och sen 06:25. Alltså!? Vilka har gjort den här reseplaneraren? De borde verkligen få sparken och aldrig jobba med mjukvaruutveckling igen. De vet uppenbarligen inte vad de gör!

Efter det kommer en tur som är framme en timme innan jag ska vara på plats. Alltså. Bussarna här avgår varje kvart. Hur svårt ska det vara att ta fram några vettiga förslag? Linje 21 som trafikerar destinationen minst en gång varje halvtimme finns inte ens med i resultatet…

Nu till turen som vid första anblick verkar som det faktiskt fungerar. Glöm de förhoppningarna. Jag expanderar och ser hur den vill att jag ska åka. Det är inte sant. Jag tror verkligen inte det är sant!

Okej! Jag ska åka en timme och en kvart innan jag ska vara på plats. Jag ska åka till Drottningstorget, men istället för att ta bussen som går dit jag ska, vill de att jag åker ut till Stallbaka industriområde och sen ta arbetarbussen från SAAB.

Alltså. Den här reseplaneraren borde inte gå ut alfa-stadiet! Det är inte ens en beta än! Dra tillbaka den direkt. Det är pinsamt!