Jag förstår mig inte på Västtrafiks logik…

Västtrafiks reseplanerare är under all kritik! Jag har fått så många konstiga förslag senaste tiden så jag snart får frispel! Det här senaste resultatet…

Problem

Imorgon ska jag till jobbet. Jag ska rakt igenom Trollhättan genom att åka två av stadsbussarna. Linje 24 och linje 21 och ska vara där vid 8.30. Lättare sagt än gjort!

Här ser vi att jag ska åka med långfärdsbussen 630 som kommer från Upphärad för att sedan byta till linje 21. Åka halva turen och sen byta till SAMMA BUSS!

Lösning

Ifall vi själva pusslar lite och så delar vi upp resan i etapper. Först åker vi från Humlan in till Drottningtorget. Då ser vi att vi nog kan åka vid 07.55 istället eftersom det troligtvis går en buss till Simsnäppan vid 08.15 (eftersom det är då stadsbussarna brukar gå).

Efter det söker vi på Drottningtorget till Simsnäppan. Där kommer slår vi i ännu ett problem. Det går nämligen inte att söka så för då tappar man turer igen.

Som ni märker finns det ingen tur 08.15 med i den sökningen. Konstigt tycker jag och delar upp sökningen ännu mer.

Vi tar och reser till Montörvägen som är i mitten på linje 21. Då kan vi åka kl 08.15. Skumt va!? ;)

Och därifrån kan vi sitta kvar på bussen (eller stämpla igen om du nu vill det) och åka sista kilometern till hållplatsen jag faktiskt vill till.

Slutsats

Det är inte konstigt att folk väljer bilen istället för att åka med Västtrafik. När man behöver göra så här många sökningar för en enkel resa i en relativt liten stad. Jag har kollat upp i papperstabellen så att det faktiskt går att åka så som jag säger här. Men det vet jag först imorgon. Bussar har nämligen en förmåga att åka för tidigt här…

Någon kommer säkert att kommentera något om bytestiden. Skitsnack säger jag då! Reseplaneraren ger mig förslag på 0 minuters bytestid hela tiden! Jag har iaf några minuter inräknade plus att stadsbussarna SKA vänta på varandra!