Speltips: Terraria

Jag har senaste veckan börjat spela Terraria. Det är ett spel som nyss släppts i stabil version, men saknar rätt så mycket innehåll än så länge. Flera patcher med nytt innehåll har släppts.

Spelet påminner en hel del om grundtanken i Minecraft med att man gräver fram material och använder det för att bygga nytt, men skiljer sig på flera punkter. Dels är spelet ett plattformsspel istället för att vara en 3d-värld man springer runt i. Utöver det finns det fler fiender, vapen och även flera bossar.

Det är lätt att lära sig hur man tar sig fram i spelet och är man påhittig kommer man snart på hur man gör sig nya saker, så som vapen och rustningar. För oss som är lite lata kan även kika in på wikin för spelet. Det finns mycket rolig information där. :)

Spelet kräver (tyvärr) .NET 4.0 och är lite krångligt att få igång i linux. Det är dock möjligt genom Wine ifall man följer en guide tillgänglig i AppDB.

Vill du testa Terraria finns det att köpa genom Steam för ungefär 90 SEK.