Bildspel hos IDG.se

En ny och bättre version av scriptet finns här: IDG.se Enhanced – Fixa irritationsmomenten.


Jag trodde att jag hade skrivit ett inlägg om det här för längesedan, men tydligen har jag missat det.

Bildspelsfunktionen på IDG.se kan driva vem som helst till vanvett. Istället för att bara byta bild och bildtext med hjälp av t.ex. AJAX, har de valt att bygga så att hela sidan laddas om varenda gång man byter bild. Troligtvis är det gjort så för att kunna visa mer reklam på sidan.

Jag satt och testade med userscripts för lite över ett år sedan och resultatet blev IDG.se bildspel som ajax. Scriptet laddar fortfarande om hela sidan, fast gör det i bakgrunden och plockar fram bilden och texten istället. Scriptet laddar en sida med alla bilder i bakgrunden och får så fram bild och text.

Läs merhur du använder userscripts
Ladda ner: 0.3.0