Bildspel hos IDG.se

En ny och bättre version av scriptet finns här: IDG.se Enhanced – Fixa irritationsmomenten.


Jag trodde att jag hade skrivit ett inlägg om det här för längesedan, men tydligen har jag missat det.

Bildspelsfunktionen på IDG.se kan driva vem som helst till vanvett. Istället för att bara byta bild och bildtext med hjälp av t.ex. AJAX, har de valt att bygga så att hela sidan laddas om varenda gång man byter bild. Troligtvis är det gjort så för att kunna visa mer reklam på sidan.

Jag satt och testade med userscripts för lite över ett år sedan och resultatet blev IDG.se bildspel som ajax. Scriptet laddar fortfarande om hela sidan, fast gör det i bakgrunden och plockar fram bilden och texten istället. Scriptet laddar en sida med alla bilder i bakgrunden och får så fram bild och text.

Läs merhur du använder userscripts
Ladda ner: 0.3.0

 • Petter

  Kan inte installera det i FF4, saknar det eftersom det fungerade fint förut innan jag uppgraderade från FF 3.6. :/ Den hittar inte en dependency.

 • Ja samma här!
  Funkar inte i FF får ett 500 internal error fel, vet inte hur jag ska göra för att felsöka!
  finns på irc #warzone.nu @ quakenet eller skype sök på min mail.

 • Felmedelandet btw
  Error loading dependency http://updater.usotools.co.cc/67669.js?api=1&interval=7&lang=sv
  Error! Server Returned : 500: Internal Server Error

  • Jag tror jag har fixat det nu. Verkar som att uppdateringstjänsten som användes i scriptet lagts ner. Tog bort den helt enkelt. :P