Byta handläggare på Arbetsförmedlingen

”Nej! Du kan inte byta handläggare!”
Jag har själv fått beskedet och efter att ha kollat runt på nätet märker jag att jag inte är den enda.

Orsakerna till att man inte fått byta är många. De här tre har jag fått:

  • vilken månad man är född i.
  • vilket datum i månaden man är född på.
  • att det skulle blir en skev fördelning mellan handläggarna

Det där är enligt mig riktigt dåliga argument. Man kan inte fungera ihop med alla människor utan ibland uppstår det konflikter. Att vara fast med sin handläggare på grund av att man är född en viss dag är bara idiotiskt.

Det sista argumentet funderar jag på hur man ska tolka. Ska man tolka det att vissa handläggare skulle få massor av ”kunder” för att de är bra, eller att ingen kommer vilja ha ”de sämre” handläggarna?

Efter att själv haft problem med detta (Öppet brev till Arbetsförmedlingen) har jag haft kontakt med flera chefer inom Arbetsförmedlingen. Man har full rätt att kräva en ny handläggare ifall det inte fungerar med den man har är det svaret jag har fått.

Mitt råd till dig ifall du verkligen känner att du behöver byta handläggare är att ringa kundtjänst på 0771-416 416 eller prata med en valfri handläggare på ditt närmaste kontor. Personligen tycker jag att man brukar få bättre svar från handläggarna på telefonkundtjänsten.

Nekas du byta skulle jag rekommendera att prata med chefen på kontoret.

Lycka till!

  • Bra att du publicerar ut sån här information! Eftersom, precis som du säger, den är svår att få!
    Dumt att de inte har koll på sina egna regler dock!

  • Wopah! ;)

  • Hazel

    Ser att detta inlägg är postat för sex år sedan. Idag är det antagligen ännu svårare då…Jag försöker byta handläggare just nu och det verkar bli en seg process. Vi är ovänner,alltså jag tål henne inte längre. Jag har PTSD och uppfattas som ”svår och överkänslig” av våra myndigheter. Min egen strategi här kommer att vara- i det fall jag inte får byta- jag tar alltid med mig min man,dvs jag vägrar ställa upp på samtal ensam med henne och kräver då att få ha vittnen och personlig stödperson med mig.Jag kommer att spela in delar av våra samtal på band. (hemligt om så är). Jag kommer att rapportera alla missförhållanden till hennes chef/chefer via mejl så ofta som krävs,dvs tjata.