Byta handläggare på Arbetsförmedlingen

”Nej! Du kan inte byta handläggare!”
Jag har själv fått beskedet och efter att ha kollat runt på nätet märker jag att jag inte är den enda.

Orsakerna till att man inte fått byta är många. De här tre har jag fått:

  • vilken månad man är född i.
  • vilket datum i månaden man är född på.
  • att det skulle blir en skev fördelning mellan handläggarna

Det där är enligt mig riktigt dåliga argument. Man kan inte fungera ihop med alla människor utan ibland uppstår det konflikter. Att vara fast med sin handläggare på grund av att man är född en viss dag är bara idiotiskt.

Det sista argumentet funderar jag på hur man ska tolka. Ska man tolka det att vissa handläggare skulle få massor av ”kunder” för att de är bra, eller att ingen kommer vilja ha ”de sämre” handläggarna?

Efter att själv haft problem med detta (Öppet brev till Arbetsförmedlingen) har jag haft kontakt med flera chefer inom Arbetsförmedlingen. Man har full rätt att kräva en ny handläggare ifall det inte fungerar med den man har är det svaret jag har fått.

Mitt råd till dig ifall du verkligen känner att du behöver byta handläggare är att ringa kundtjänst på 0771-416 416 eller prata med en valfri handläggare på ditt närmaste kontor. Personligen tycker jag att man brukar få bättre svar från handläggarna på telefonkundtjänsten.

Nekas du byta skulle jag rekommendera att prata med chefen på kontoret.

Lycka till!