Penilla Gunthers debattartikel

Ibland blir jag bara trött. Rejält trött…

Penilla Gunther hade i gårdagens GT/Expressen med en artikel om hur Piratpartiet ställer sig till nätmobbing. Den har fått väldigt mycket respons ute på nätet, men jag tycker det har varit lite dålig kvalitet på den.

Jag har haft Penillas man som lärare i gymnasiet och vi har haft lite kontakt efter skolan, så jag tog kontakt med honom angående artikel nu ikväll. Vi pratade en del och jag ställde en del frågor om den. Vi kan ju börja med att nämna att rubriken har GT/Expressen satt själva. Jag tyckte verkligen inte att rubriken stämde med innehållet i artikeln, men tänker man att orginalrubriken var ”Vart står Piratpartiet ifråga om trakasserier på nätet?” tycker jag artikeln blev mer lättförstålig.

Jag tror många har just reagerat på rubriken. Som den ser ut är den verkligen gräslig! En anklagelse som verkligen inte är liten. Men som sagt, det är en kvällstidning som satt den, inte Penilla!

”Piratpartiet har ofta sin egen tolkning av vad som är integritetskränkande och inte.”

Det där är starka anklagelser, en det är kritik som bör besvaras på rätt sätt! Att komma med t.ex. ”Kristfundamentalisten Penilla Günther (riksdagsledamot i kd) visar sitt fula tryna på Expressen.” tycker jag bara är pinsamt! Speciellt eftersom det är en riksdagskandidat för oss som skrivit det!

”Att företag som Google samlar in mängder av information om oss alla, i en omfattning som vida överstiger statens övervakning, klagar Piratpartiet aldrig på.
När Microsoft planerar kombinera gatuvy med direktströmmande video från vilken privatperson som helst, så möjliggörs övervakning på en nivå som får Orwell att framstå som en optimist. Piratpartiet förblir tyst.”

Penilla har en poäng här. Att jämföra staten och ett privat bolag är en vääääldigt knepig jämförelse, men det är ett intressant påstående. Vi är väldigt tysta när Google och Microsoft leker FRA. Javisst, vi lämnar frivilligt (i alla fall den mesta informationen får de frivilligt) ut hela vårt liv till de här företagen och reflekterar inte mycket över hur mycket de vet om oss.

Som Röda Berget skriver finns det tänkvärt i artikeln vi borde ta till oss och reflektera över. Är vi för tysta när det gäller det här?

http://rodaberget.wordpress.com/2010/04/11/storebror-lillebror-och-ab-jattebror/Rö

1 tanke kring ”Penilla Gunthers debattartikel

  1. Gustav Nipe

    Hej,

    jag tycker att kristdemokrater är kristfundamentalister. Sen med ”fula tryne” syftar jag med att hon försöker dra upp Bjästa och Landskorna historierna på (pp). Vilket jag anser vara oseriöst, och då ger jag ett oseriöst svar.

Kommentarer inaktiverade.