Firefox och Userscripts

GreasemonkeyVisst finns det alltid småsaker man irriterar sig på när man är inte på någon webbplats? Man tycker en viss sak ska hända när man klickar på en länk, fast det är något helt annat som händer. Kör du Firefox kan det faktiskt finnas en lösning för det här.

Lösningen heter Greasemonkey. Addonet låter dig göra ändringar på webbplatser med hjälp av lite hemsnickrad kod. Kan du inte själv skriva javascript så finns det MASSOR med scripts på t.ex. Userscripts.

Jag kan nämna några av mina favoriter:

Facebook Fixer

Det här scriptet lägger till lite funktioner på Facebook. T.ex. behöver du inte längre gå in på ett galleri ifall någon blir taggad i en bild. Bara håll musen över, så får du upp den i stor version.

TranslateText

Som namnet säger. Den översätter text. Scriptet använder Google Translate när du markar text på en webbsida och håller inne knappen ALT. Perfekt för oss med lite internationella kontakter. :)

Google Image Direct Search

Istället för att du, när du söker på Google image, kommer till en sida med bilden högst upp och webbsajten den finns på längst ner kommer du direkt till bilden. Sparar ett klick. :)